Tussitaulumaali vai valkotaulu?

Tussitaulumaali vai valkotaulu – kumman valita? Tässä joitain eroja tavallisen valkotaulun ja magneetti- sekä tussitaulumaalatun seinän välillä. 

Hinta

Vertailimme useiden eri valkotaulutoimittajien hintoja ja edullisin perinteinen emaloitu 6m² kokoinen valkotaulu jonka löysimme oli hinnaltaan 756€. Vertailun vuoksi magneettisen valkotaulun luominen magneetti- ja tussitaulumaalikombolla on 519,30€, eli jopa 31% edullisempi.

 

 

Kokojen rajallisuus

Kun tutkimme markkinoilla olevien tavallisten valkotaulujen ja tussitaulumaalien ominaisuuksia niiden kokojen suhteen, tulee valkotaulujen kohdalla vastaan niiden rajallinen koko. Suurimmat löytämämme taulut ovat noin 6m^2, eli 1200mm korkeita ja 5000mm leveitä. Jos haluat tehdä tästä isompia piirreltäviä alueita, jää ainoaksi vaihtoehdoksi hankkia kaksi tai useampi taulu. Sillä ratkaisulla seinästä ei tule pelkästään puuduttavan tylsän näköinen, vaan sen lisäksi myös kallis. Vaihtoehtoisesti maalilla on toteutettavissa kaiken kokoisia ja muotoisia alueita. Maalia on saatavilla kahden neliön pakkauksista aina 34 neliön pakkauksiin asti, joista jälkimmäisen hinta tällä hetkellä on 1171,80€. Jos haluat täyttää 34m^2 alueen valkotauluilla, tulee hinnaksi yli 4280€.

 

Haamujäljet

Kolmanneksi huomioimme “haamujäljet”, eli jäljet jotka jäävät valkotaulutusseista valkotaulupinnoille mutta eivät lähde kokonaan pois. Haamujäljet ovat tyypillinen ongelma kovalla ja jatkuvalla käytöllä olevien valkotaulujen kanssa. Ne saavat valkoiset pinnat näyttämään rumilta. Toisinaan jälkiä ei saa pois ollenkaan ja päädytään hankkimaan uusi taulu. Tussitaulumaalilla tosin on 10 vuoden takuu haamujälkiä ja pinttymiä varten. Saatavilla on myös puhdistusnesteitä ja välineitä joilla ylläpitää tussitaulupinta huippukunnossa.

 

Asennus

Kun asennetaan tavallista valkotaulua, on paikalle usein kutsuttava ammattilainen hoitamaan asennus niin, että taulu on suorassa ja riittävän tiukasti kiinnitetty. Pahimmassa tapauksessa valkotaulu voi olla turvallisuusriski, etenkin päiväkoti- ja luokkatiloissa, jos se tippuu pois seinältä. Tussitaulumaali taas on suunniteltu niin, että kuka tahansa voi tehdä itsellensä tussitauluseinän. Tällä sivustolla on paljon asennusohjeita ja vinkkejä sekä videoita. Voit myös aina soittaa tekniseen tukeemme, puh. 046 920 3095.

Ympäristöystävällisyys

Tyypillisesti tavalliset valkotaulut eivät ole bio-hajoavia, eli ne eivät maadu luonnollisesti ajan mittaan. Kun ne saapuvat käyttöikänsä päähän, ne päätyvät kaatopaikalle. Niiden koko elinkaarta ajatellen ne ovat ympäristölle haitallisia. Vastaavasti tussitaulumaalilla on vain vähän haitallisia haihtuvia yhdisteitä (VOC) eli se on liuotinvapaa ja ympäristölle harmiton. Kun haluat poistaa tussitaulumaalilla toteutetun pinnan käytöstä voit vain maalata tai tapetoida sen päälle.

 

 

Ulkonäkö

Ulkonäkö on yksi suurimmista erottavista tekijöistä tussitaulun ja tussitaulumaalin välillä. Smart Wall Paint on mahdollista haihduttaa saumattomasti mihin tahansa seinään, pöytään, oveen, tolppaan tai muuhun vastaavaan tilaan. Sitä ei myöskään ole rajattu metalli- tai muovireunuksilla. Maalilla on myös mahdollista räätälöidä halutun muotoisia ja kokoisia tussitaulupintoja. Valkotauluille on tyypillistä olla määrätyn kokoisia, ja ne koostuvat tauluosasta ja sitä ympäröivästä reunuksesta.

 

Väri

Viimeisenä mutta ei vähimmäisenä vertailemme tavallisen valkotaulun ja tussitaulupinnan eroja värien suhteen. Joitain perinteisiä tussitauluja on saatavilla myös värillisinä, joskin ne ovat tyypillisesti kooltaan pieniä, yleensä maksimissaan 2m². Tussitaulumaalin kahdella eri vaihtoehdolla – valkoisella ja läpinäkyvällä – on mahdollista luoda minkä tahansa värinen tussitaulupinta. Pinta voi olla maalattu yhdellä tai useammalla värillä, sen alla voi olla esimerkiksi kuviotarra tai jopa tapetti. Mahdollisuudet ovat täten sekä koon että värin puolesta lähes rajattomat.

 

Parhaan mahdollisen tuloksen saat valitsemalla tilaan ja käyttöön sopivimmat tuotteet. Voit aina ottaa yhteyttä ja kysyä meiltä neuvoa!

Artikeln slutar. Gå till föregående eller nästa inlägg genom att klicka nedan!