Työssäoppimassa Routa Imports Oy:llä

Tervehdys! Jonkinlaisen vieraskynän pyysivät kirjoittamaan Routa Imports Oy:ltä kertoakseni itsestäni, työstäni ja siitä mitä oikeastaan teenkään heidän kanssaan tämän kevään aikana. Elikkäs minä olen Jessica, 21-vuotias sisustusartesaaniksi pari vuotta sitten valmistunut, nykyinen sisustuspuuseppäopiskelija sekä kotoaan käsin työskentelevä sisustusalan yrittäjä Tampereelta. Työnkuvaani yrityksessäni Suunnittelutoimisto Revanssialla kuuluu toimitusjohtajan vastuiden lisäksi sisustuskonsultointia, projektiluontoista sisustus- ja tilasuunnittelutyötä aivan tavallisille ihmisille, sekä juhla- ja tapahtumasomistuksen suunnittelua aina asiakaslähtöisyys perustanani. Lisäksi kehitämme uutta suomalaista sisustusalan blogimediaa konseptilla Decoblogit.fi.

Kiinnostus rakentamista ja sisustamista kohtaan on varmaankin sukuvika, enkä koskaan ajatellut tekeväni työkseni muuta, lukuun ottamatta lapsuusajan automaalarihaaveita. Olen tuoreen sisustusartesaanin urani aikana saanut osallistua todella erilaisiin projekteihin aina valokuvauksesta ja kukka-asetelmien tekemisestä, pieniin pintaremontteihin sekä kokonaisvaltaisempaan kodin sisustuksen ja pintamateriaalien suunnitteluun. Janoni opiskella sisustusalaa ei jäänyt sisustusartesaaniksi valmistumiseen tai oman suunnitteluyrityksen perustamiseen, vaan halusin päästä konkreettisesti tekemään jotain, missä näkee oman kätensä jäljen, jolloin lähdin opiskelemaan sisustuspuusepäksi.

IMG_20160426_143315

IMG_20160425_105533_900

Päädyin Routa Imports Oy:n riveihin mutkien kautta. Minun oli määrä suorittaa sisustuspuusepänalan asiakaslähtöisen valmistamisen työssäoppimisjakso aivan toisen alan liikkeessä, pienessä kangaskaupassa Tampereen keskustan kupeessa. Liikkeen omien kiireiden ja aikataulujen vuoksi tämä kuitenkin peruuntui, mutta onneksi Routa Imports Oy:n Teemu löysi sosiaalisesta mediasta minun hätähuutoni uudesta työssäoppimispaikasta ja tarjosi minulle hommaa heidän uuden toimistonsa tilojen suunnittelun ja toteutuksen parissa.

Uusi tila on avara ja ideoille on tilaa. Olen kuluneen viiden viikon aikana pintaremontoinnin lisäksi päässyt tutustumaan Smarter Surfacesin tuotteisiin niin teoriassa kuin käytännössäkin luodessamme toimistolle showroom-henkeä ja saanut loputonta inspiraatiota siitä, mitä kaikkea näillä tuotteilla voisikaan tehdä. Työpaikkana Routa Imports Oy on rento, mutta asiantunteva. Olen alusta saakka tuntenut itseni tervetulleeksi tähän porukkaan ja työ on ollut mielekästä, kun on päässyt toteuttamaan itseään uuden toimiston remontin parissa. Nämä viisi viikkoa ovat kuluneet hurjan nopeasti ja edessä häämöttää enää kaksi. On ollut hienoa seurata yrittäjiä työssä, josta he pitävät ja olla osana tällaista hyvin toimivaa kolmen eri yrityksen kommuunia täällä Tammelan kupeessa. Katsotaan mitä viimeiset viikot vielä tuovat tullessaan.

Share from Pixlr (1)

Jessica Kylänlahti
Sisustusartesaani

Artikeln slutar. Gå till föregående eller nästa inlägg genom att klicka nedan!