Näin Web-veistämö käyttää tussitaulumaalia

Web-veistämö on helsinkiläinen IT-yritys, joka tarjoaa ihmisläheisiä verkkopalveluita. Yritys räätälöi avoimen lähdekoodin ratkaisuja suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille. “Toteutamme verkkoon sivustoja ja erilaisia verkkosovelluksia. Meitä on tällä hetkellä kymmenisen henkilöä”, kertoo toinen yhtiön perustajista, Erno Iipponen.

 

Smart Wall Paintia Web Veistamon tiloissa2

Miten maalaus ja käyttöönotto sujui?

Maalaus oli helppoa ja homma hoidettiin yhden viikonlopun aikana oman henkilökunnan toimesta muuton keskellä. Koko huone maalattiin muutamaan kertaan pohjamaalilla ja siihen päälle vedettiin tussitaulumaalia. Mittasimme sopivat alueet, teippasimme reunat ja sitten vain maalia päälle. Kokonaisuudessaan siihen meni meiltä muutama tunti. Tussitaulumaali on jämäkkää maalia. Onneksi lattiat oli suojattu, sillä rapatessa roiskui. Paketissa oli selkeät ohjeet eikä työssä itsessään ollut mitään epäselvää.

Valmiin seinän käyttöönotto sujui erittäin hyvin. Ihmisiä ei tarvinnut juuri lainkaan ohjeistaa. Tussit olivat valmiina ja vääränlaiset tussit poistettiin tilasta.

Smart Wall Paintia Web Veistamon tiloissa6

Kuinka paljon tiloista löytyy tussitaulumaalia ja mistä?

Smart Wall Paintia löytyy kokoushuoneesta yhteensä 12 neliötä kahdelta eri seinältä. Käytävälle maalattiin pienempi ilmoitustaulu päivittäisille asioille. Maalasimme ylijääneen maalin muutamaan vaneriin myöhempää käyttöä varten.

Olemme kohta maalaamassa 12 neliön verran lisää läpinäkyvällä maalill. Ne tulevat työhuoneisiin värillisten seinien päälle.

Smart Wall Paintia Web Veistamon tiloissa8

Mihin olette käyttäneet valmista seinää?

Projektinhallintaan, tekniseen suunnitteluun, kouluttamiseen, prosessien etenemisen hahmottelemiseen, rautalankakaavioihin ja niin edelleen. Teknisessä suunnittelussa saatamme piirtää vuokaavioita. Hahmottelemme seinälle miten jokin komponentti toimii tietyssä softassa. Rautalankamalleissa kokeilemme millaisista elementeistä käyttöliittymä koostuu ja miten se käyttäytyy erilaisilla laitteilla. Tussitauluseinälle suunnittelu ja virheiden korjaaminen on nopeampaa kuin tietokoneella piirtäminen. Seinälle piirretyistä kuvista otetaan valokuvat suoraan pilveen muun projektiaineiston liitteeksi.

Käytävän ilmoitustaululle on laitettu ajankohtaisia ilmoitusluontoisia asioita, esimerkiksi talon lukitukseen ja vartiointiin, roskien lajitteluun sekä vesi- ja sähkökatkoksiin liittyviä asioita. Seinällä on tietysti myös yrityksen sisäisiä jäynöjä ja muuta keekoilua. Tussitaulutussit toimivat myös jääkaapin oveen. Sieltä löytyy mm. ostoslistaa sekä passiivis-agressiivista kommentaaria eriävistä siisteyskäsityksistä. Suttupaperit ja fläppitaulujen käyttö on jäänyt lähes kokonaan pois.

“Asioiden suunnittelu sujuu ihan toisella tavalla kun on kunnolla piirrustustilaa.”
– Erno Iipponen

Pidättekö ja suosittelisitteko Smart Wall Paintia?

Olen todella tyytyväinen tussitauluseiniin. Olin alkuun vähän kahden vaiheilla onko tämä lopulta hyvä juttu. Alkuun seinien laittamisessa tuntui olevan paljon työtä. En osannut miettiä mihin huoneisiin ja paljonko maalia tulee, mutta Smart Wall Paint on nimenomaan just se oikea ratkaisu ja seinät ovat osoittautuneet todella hyödyllisiksi. Vastaavia seiniä ei olisi saanut samalla kustannuksella tilattua oikein mistään. Ne ovat olleet jatkuvassa käytössä ja varmasti maksaneet vaivansa takaisin.

Kyllä suosittelen, oikeastaan kaikki toimistot jotka tarvitsevat suunnitteluun pinta-alaa. Tämä on hieman erilainen työväline kuin paperi tai liitutaulu. Meillä on liitutaulukin, mutta sillä ei juuri tehdä mitään. Se lähinnä pölyää eikä piirrustukset ole teräviä. Liituseinä ei myöskään puhdistu. Se on lähinnä fiilistelyseinä, johon on piirrelty kukkasia ja meemejä toisen iloksi erilaisilla liiduilla jotta se ei näyttäisi tylsän harmaalta.

Smart Wall Paintia Web-Veistämön tiloissa

 

Smart Wall Paintia Web Veistamon tiloissa5

 

Smart Wall Paintia Web Veistamon tiloissa91

 

Luodaksesi vastaavat tussitaulupinnat saat valkoisen pohjamaalin ja valkoisen sekä läpinäkyvän tussitaulumaalin näppärästi verkkokaupastamme tai ottamalla yhteyttä!

Artikeln slutar. Gå till föregående eller nästa inlägg genom att klicka nedan!