Häiriötekijöiden minimointi

Minimising Distractions

Modernit työtilat pursuavat häiriötekijöitä. Puheliaat kollegat, sosiaalinen media tai saapuva sähköposti voi hidastaa meitä kaikkia vaikka kuinka yrittäisimme keskittyä. Tässä muutama vinkki, miten voit helpottaa keskittymistä.

Rajoita teknologian vaikutusta

Muutaman minuutin käyttäminen puhelimen tai sähköpostin räpläämiseen on ihan ok, kunhan se ei keskeytä sinua ja vie huomiotasi käsillä olevista asioista. Mieti, milloin olet tuottavimmillasi ja pidä ainakin se aika itsesi erossa puhelimesta. Yritä jättää tarpeeton selaaminen esimerkiksi lounastauolle tai iltaan. Myös puhelimen ja muiden laitteiden äänien tai värinän tarpeellisuutta kannattaa pohtia.

Blokkaa häiritsevät sivustot selaimellasi tai aseta niiden käyttämiseen raja

Sosiaalinen media mahdollistaa yhteydenpidon ihmisiin lähes mistä tahansa, myös toimistolta. Vastaavasti, uutis-, kissavideo- tai juorusivustot ovat erittäin helposti saatavilla kunhan internet toimii. Kaikki tämä on erittäin tärkeätä, mutta jos et halua niiden vaikuttavan työhösi niin harkitse useimmiten käyttämiesi sivustojen blokkaamista suoraan selaimellasi. Tähän on tarjolla useita eri apuohjelmia kuten Cold Turkey, LeechBlock tai StayFocusd. Voit joko estää pääsyn sivustolle kokonaan tai asettaa aikarajoituksia tarpeesi mukaan.

Opettele itsesi hallintaa

Työtaakasta selviämistä helpottaa huomattavasti jos osaat aikatauluttaa tekemisesi tehokkaasti. Suunnittele päiväsi siten, että sinulla on varattuna tunteja eteenpäinvievän ja pitkäjänteisen työn tekemiseen. Voit kokeilla esimerkiksi 40:15:5 sääntöä. Se tarkoittaa, että tee 40 minuuttia keskeytyksettä työtä, tämän jälkeen käytä 15 minuttia juoksevien asioiden hoitamiseen ja lopuksi pidä 5 minuttia taukoa “palkinnoksi”.

Ole tarkoituksella tavoittamattomissa

Tee kollegoillesi selväksi jos kaipaat omaa rauhaa. Voit vaikka laittaa kuulokkeet päähän, siirtyä rauhallisempaan tilaan tai esimerkiksi tehdä kotoa töitä jos se on mahdollista yrityksessäsi.

 

Artikeln slutar. Gå till föregående eller nästa inlägg genom att klicka nedan!