Apua, lapsi piirsi seinään/tapettiin!

Me kaikki olemme sitä tehneet tai jollain tavalla päässeet siitä osalliseksi. Ensimmäisiä kertoja, kun pääsimme piirtämään juuri kuivuneeseen Smart Wall Paintilla maalattuun seinään, joku sen tokaisi – “tästä tulee vähän tuhma olo”.

Netistä löytyy satoja tarinoita siitä, kuinka lapsi on piirtänyt seinään tai johonkin kodinkalusteeseen. Seuraavaksi kysellään tapoja, joilla kynänjälki irtoaa kohteesta. Näissä foorumi- tai blogipostauksissa on käytetty taikasientä, pyyhekumia, rättiä, astianpesuainetta, kynsilakanpoistoainetta, hammastahnaa, kloriitia ja spriitä. Jossain on laitettu muksua siivoamaan, jotta hän oppisi, kuinka hankalaa siivoaminen on. Ehdotuksien ääripäät liikkuvat lapsen adoptioon annosta taulukehyksien ostamiseen. Vastaavia tarinoita löytyy täältätäältätäältätäältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

Lapsi piirtää seinään

Kaikista raivokkaista foorumi-/blogipostauksista pirteän poikkeuksen tekevät seuraavien kahden linkin takaa löytyvät ratkaisut, jotka ovat mielestämme nerokkaimpia. Tässä lapsen piirrustuksen päälle äiti on piirtänyt lisää: http://vivas.fi/lapsi-tohersi-talon-seinan-aiti-ratkaisi-ongelman-nerokkaasti. Ylen Olotila -blogissa lastenpsykiatri Janna Rantalan ratkaisu liittyy lasten kasvatukseen, ei piirrustuksen fyysiseen poistamiseen tai kynien piilottamiseen.

“Kaikissa näissä tilanteissa toistui sama kaava. Lapsi lähestyi minua ylpeänä omasta kyvykkyydestään ja varmana suosiostaan. Ilahtumisen sijaan minä järkytyin tai suutuin. Eli häpäisin lapseni.”

– Janna Rantala

 

Mitä jos ennakoisit etukäteen, ja maalaisit seinät joihin on tarkoituskin piirtää?

Artikeln slutar. Gå till föregående eller nästa inlägg genom att klicka nedan!